L’1 d’octubre: Decidim

Proposta de llei. El Referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre 2017 té les mateixes garanties democràtiques que la resta de processos electorals que s’han fet a Catalunya en els últims 30 anys. El resultat del Referèndum serà vinculant i tindrà un efecte immediat, que serà aplicat pel Parlament de Catalunya. El referèndum s’empara en la legalitat internacional vigent al voltant del dret a l’autodeterminació.

A més, el Parlament impulsarà una llei que serà la base de totes les garanties jurídiques per fer el Referèndum. La llei regularà tots els aspectes vinculats a la votació de l’1 d’octubre, des dels punts de votació fins a la constitució de les meses electorals. Per descomptat, la llei empara el personal públics que hi col·laborin, sigui funcionariat o no.

Tindrem un cens que permeti a tots els catalans i catalanes exercir el dret a vot. Tindrem una Sindicatura Electoral, organisme independent i imparcial, que garantirà la transparència i l’objectivitat del procés electoral i s’encarregarà de validar-lo. Es constituirà una Missió Internacional de Garanties que validarà que el Referèndum tingui els màxims estàndards de qualitat. 

Si encara tens dubtes, descarregat la proposta de llei Referèndum o consulta la web Garanties.cat