15mesos. 23 i 24 de juny 2019. 15 mesos d’injustícia. Flama del Canigó i Diada dels Països Catalans

Cap Dona en l’Oblit. 23 de juny 15 mesos d’injustícia (pdf)

Aquest 23 de juny fa 15 mesos de l’empresonament de la Presidenta Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa. 15 mesos d’injustícia, de llibertat d’expressió segrestada, de drets polítics i civils vulnerats, de gravíssimes acusacions…i ara després de 4 mesos de judici al Tribunal Suprem de Madrid, estem esperant una sentència que pretén acabar d’atemorir-nos a totes i que deixem córrer el procés d’alliberament nacional. Continuen obertes causes judicials arreu del país, i se n’obren de noves: el sindicat de policia nacional acusa 28 direccions de centres escolars de desobediència i malversació. L’estat espanyol no vol aturar la repressió. El país viu en una situació d’excepcionalitat democràtica que no podem i no volem normalitzar mentre no estiguem totes lliures a casa.

És per això que continuem fent presents a les nostres companyes, tancades a presó, exiliades, pendents de sentència, esperant judici, amb investigacions obertes….. i les reivindiquem a totes com a protagonistes del procés polític per la llibertat del país i la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom. Les tenim presents cada dia i avui 23 de juny 2019, dia de la renovació de la Flama del Canigó i a les portes de la Diada Nacional dels Països Catalans, fem com tots els 23 de cada mes, tornem a reivindicar que no hi hagi ‘Cap dona en l’oblit’ i a més, volem fer palès que aquesta no és una diada com qualsevol altre any… tenim preses, exiliades i encausades polítiques:

Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet Santacana, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés, Meritxell Serret Aleu, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre, Marta Alsina Conesa, Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Rosa Vidal Planella, Montserrat Vidal Roca, Tamara Carrasco Garcia,  totes les alcaldesses imputades i totes les dones que des de l’anonimat veuen vulnerats els seus drets i pateixen directament o indirectament la repressió de l’estat espanyol.

Des de Dones x República estem compromeses a evitar que les dones represaliades quedin silenciades i invisibilitzades. Exigim la cancel·lació del judici i de totes les causes obertes relacionades amb la causa general contra Catalunya. Exigim la solució política al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Persistim en aconseguir la Independència, única via, a hores d’ara, per aturar la repressió, la vulneració de drets constant i aconseguir la llibertat de tots els companys i companyes represaliades. Volem viure en llibertat, lliures de violències, en una terra lliure d’homes i dones lliures.

Acabem amb paraules de la Presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, des de la presó d’Alcalà Meco, pel missatge de la Flama del Canigó: “i sàpigueu que, passi el que passi, ens retrobarem en llibertat”

23 de juny 2019

Aprofitem…si participeu de concentracions de suport als presos i preses polítiques als vostres barris i municipis…recordeu-vos de Cap Dona en l’Oblit.  Contacte: dones@assemblea.cat  donesxlarepublica@gmail.com

Dones x República. Som: Dones ANC. Associació Afectats 1 d’octubre. Dones no estàndard. Comissió de la Dignitat. Teatre amb R de República. Grup Dones Casc Antic. Feministes per la independencia. Assemblea Nacional Catalana. Òmnium. Súmate. USTEC. Intersindical. Demòcrates de Catalunya. ERC. Junts x Cat. Pdecat. Poble Lliure. Socialisme per Catalunya.

Enllaços PDF: Diada nacional… Manifest del Consell per la Confederació dels Països Catalans: Construïm la LLIBERTAT dels Països Catalans. Flama del Canigó….Missatge Presidenta Carme Forcadell per la Flama del Canigó (projecte Òmnium Cultural). 23 de juny 2019 15 mesos d’injustícia…Manifest de la Campanya Cap Dona en l’Oblit.