26 de juny: Llibertat preses polítiques

Declaració amb motiu del retorn a Catalunya de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas d’Enric i de la Consellera Dolors Bassa a la presó de Puig de Les Basses

26 de juny. 15 mesos i 3 dies d’injustícia

Diumenge 23 juny denunciàvem els 15 mesos de l’empresonament de la Presidenta Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa. Avui continuen tancades però tornen a estar a presons de Catalunya.  Han tornat com a preses polítiques, no com a dones en llibertat. Denunciem aquests 15 mesos i 3 dies d’injustícia, de llibertat d’expressió segrestada, de drets polítics i civils vulnerats, de gravíssimes acusacions…i ara després de 4 mesos de judici al Tribunal Suprem de Madrid, continuen empresonades pendents que arribi una sentència que pretén acabar d’atemorir-nos a totes i que deixem córrer el procés d’alliberament nacional. Continuen obertes causes judicials arreu del país. Centenars de persones processades esperen judici. Se n’obren de noves: el sindicat de policia nacional acusa 28 direccions de centres escolars de desobediència i malversació. L’estat espanyol no vol aturar la repressió i encara més gent pot ser processada. El país viu en una situació d’excepcionalitat democràtica que no podem i no volem normalitzar mentre no estiguem totes lliures a casa.

És per això que continuem fent presents a les nostres companyes, tancades a presó, exiliades, pendents de sentència, esperant judici, amb investigacions obertes….. i les reivindiquem a totes com a protagonistes del procés polític per la llibertat del país i la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom. Sí, som ciutadania europea i tenim preses, exiliades i encausades polítiques.

Des de la sectorial Dones de l’Assemblea estem compromeses a evitar que les dones represaliades quedin silenciades, invisibilitzades i continuïn injustament empresonades. Per això mantindrem els actes polítics dels 23 de cada mes de la campanya Cap Dona en l’Oblit amb la resta de companyes de Dones x República fins que siguin lliures. Exigim la cancel·lació del judici i de totes les causes obertes relacionades amb la causa general contra Catalunya. Exigim la solució política al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Persistim en aconseguir la Independència, única via, a hores d’ara, per aturar la repressió, la vulneració de drets constant i aconseguir la llibertat de tots els companys i companyes represaliades. No entenem com el nostre govern no obre les portes de les presons, ara que té les claus d’on estan tancades.

Volem viure en llibertat, lliures de violències, en una terra lliure d’homes i dones lliures.

US VOLEM A CASA LLIURES

OBRIM LES PRESONS

26 de juny 2019

dones@assemblea.cat  i donesxlarepublica@gmail.com