Cap Dona en l’Oblit

COMPTADOR: 23 D’AGOST DE 2019 17 MESOS DE CAMPANYA CAP DONA EN L’OBLIT. 17 MESOS D’INJUSTÍCIA. I seguim fins que totes siguin lliures i a casa

ELS INICIS DE CAP DONA EN L’OBLIT.

El passat 3 d’abril 2018 vam trobar-nos a la plaça de la Vila de Gràcia per visibilitzar les dones empresonades, exiliades, encausades, identificades, ferides….era un sentiment d’indignació i tristor davant tanta impunitat amb nous empresonaments preventius injustificats i forçant nous exilis.

DONES X REPÚBLICA hem seguit treballant i donant continuïtat a com visibilitzar les dones represaliades i evitar que  caiguin en l’oblit com ha passat en èpoques anteriors. El resultat és la campanya Cap Dona en l’Oblit.

Cap Dona en l’Oblit, és una campanya que tindrem activa mentre continuem sent represaliades. Hem de superar la poca visibilitat de les preses polítiques, les exiliades polítiques i les encausades polítiques que els mitjans de comunicació  estan mostrant en les informacions que es donen al públic en general.

Dilluns 23 d’abril de 2018, un mes que Catalunya té dues preses polítiques: la Dolors Bassa i la Carme Forcadell. Totes dues tancades per segona vegada, el 23 de març, en presó preventiva incondicional. Amb elles ja són 9 les persones privades de llibertat pel jutge Llarena per haver dut a terme el mandat del poble català des dels seus llocs de responsabilitat política com a membres del Govern legítim de Catalunya i, en el cas de Carme Forcadell, per ser la presidenta del Parlament de Catalunya. A Catalunya vam celebrar un referèndum el passat 1 d’octubre i d’això en diuen sedició i rebel•lió.

Volem fer cada dia 23 un acte de reconeixement a les preses així com a totes les exiliades i encausades, totes les represaliades, perquè no volem normalitzar la seva situació ni tampoc aturar la nostra crida per la seva llibertat. Perquè sabem que mentre les recordem i diem els seus noms en espais públics i ben alt la seva lluita serà molt més nostre encara, i perquè com a dones compartim un espai comú que és la defensa de la llibertat i la igualtat! Les volem a casa, i a ells també. Homes i dones lliures, dones no silenciades.

Què fem? Convidem a totes les dones a sumar-nos a la Campanya Cap Dona en l’Oblit, i en la mesura que cadascuna pugui, participem activament per estendre-la per tot el territori PPCC i més enllà.  Apunta’t a organitzar actes arreu, fer-ne difusió, coordinar la campanya, treballar per la llibertat de totes…

Per la Dolors Bassa, la Carme Forcadell, la Meritxell Serret, l’Anna Gabriel, la Marta Rovira, la Clara Ponsatí i per totes les companyes i veïnes represaliades… per totes les dones sortirem cada dia 23 fins la seva llibertat i retorn. Les volem lliures i a casa! No ens oblidem de les dones que estan encausades com Anna Simó, Meritxell Borràs, Mireia Boya, Ramona Barrufet, Tamara Carrasco i tantes altres dones identificades, detingudes, acomiadades, amb expedients oberts, etc. La llista, malhauradament, és cada vegada més llarga, per atemorir-nos, silenciar-nos i també per justificar el que és injustificable en un estat de dret democràtic i lliure.

Fem una crida a totes les dones i col·lectius de dones a sumar-nos a treballar per un front comú de rebuig a la repressió política i social que patim, visibilitzar les dones represaliades i fer república des del dia a dia…perquè la nostra llibertat serà la que les farà lliures i la seva llibertat és la de totes.

Presentació. Dimarts 24 d’abril a Barcelona, a la Plaça de la Vila de Gràcia (el 23 és complicat trobar una plaça buida de parades i llibres)

07/04/2018