23 agost 2019. Carta de la Consellera Dolors Bassa

Carta de la Consellera Dolors Bassa adreçada a Dones x República per l’acte Cap Dona en l’Oblit a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada, Catalunya Nord, el 23 d’agost de 2019, 17 mesos d’injustícia. La Presidenta Carme Forcadell també ens ha adreçat unes paraules.

23 d’agost de 2019

“Cap dona a l’oblit”

Presó Puig de Les Basses, 550 dies /18 mesos

Fa 550 dies que no gaudeixo de llibertat plena, 18 mesos d’empresonament. “Cap dona a l’oblit” i les organitzadores d’accions a favor de la nostra llibertat i reivindicacions han sigut unes grans companyes per nosaltres.

Inicio parlant dels dies que fa que estic en presó perquè no vull oblidar ja que no vull normalitzar aquest fet, ni voldria que la gent de fora ho fessin. És veritat que els humans ens adaptem a les situacions més inversemblants però això no vol dir que canviem les conviccions per les que sempre hem lluitat, ni que el nostre pensament deixa de ser lliure, darrera els murs.

Un agraïment a totes per aquesta acció que cada més convoqueu. Avui, aquí, al Conflent visibilitzeu la nostra quotidianitat de presó i exili i aconseguiu que aquesta estona ens conjurem juntes a avançar. I avançar no és només denunciar la repressió. Avançar és tenir clar que els drets fonamentals no són discutibles, que no podem recular en valors democràtics i que la llibertat, la igualtat i la fraternitat són irrenunciables. Avançar és també reivindicar-nos com a dones com a part activa i imprescindible del present i del futur.

Dir-vos que, ara mateix,  em sento en situació d’impàs. Em sento tranquil·la per no haver de preparar estratègies de defensa, per no haver de fer trasllats i jornades maratonianes pel judici però continuo sumant dies, encara, a l’espera de sentència i amb la manca de relacions socials complaents, de responsabilitats o de poder tenir iniciatives.

Actes com aquest d’avui, saber de les vostres paraules d’ànims, cartes i el suport que ens feu arribar m’ajuden a mantenir fermesa i estabilitat emocional. Entre totes, compartim la resilència davant la repressió generalitzada.  

No defallir, avançar, compartir, és sembrar la llavor de consciència col·lectiva, de sintonia per una acció constructiva d’un país lliure.

Gràcies per ser-hi sempre.

Una abraçada groga i lila

 

Dolors Bassa i Coll

cel·la 25

28/08/2019