23 agost 2019. Carta de la Presidenta Carme Forcadell

Carta de la Presidenta Carme Forcadell adreçada a Dones x República per l’acte Cap Dona en l’Oblit a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada, Catalunya Nord, el 23 d’agost de 2019, 17 mesos d’injustícia. La Consellera Dolors Bassa també ens ha adreçat unes paraules.

 

Estimats amics i amigues,

No puc veure les vostres cares i no puc escoltar les vostres veus, però m’arriba el vostre escalf i la vostra estimació a través dels gruixuts murs de Mas d’Enric . A la presó aprenem a esperar, només podem esperar, esperem el judici, esperem la sentència, esperem la llibertat…

Amb aquestes paraules començava una carta que vaig escriure el 23 d’agost de l’any passat, feia cinc mesos, 154 dies, que era a la presó. No sabia encara que, un any després, el 23 d’agost d’enguany la llarga espera continuaria, 17 mesos després, 519 dies després d’entrar a la presó continuo esperant.

Però també continuo esperançada en el futur, malgrat la terrible situació l’esperança en un futur de pau i llibertat, en un futur feminista continua formant part de la meva vida amb més força que mai.

Aquest acte n’és un exemple, un exemple que demostra que les dones sabem treballar plegades malgrat les legítimes divergències polítiques, malgrat les diferents opinions i  posicions. Em sento orgullosa de totes, em sento orgullosa d’aquesta meravellosa iniciativa “Cap Dona en l’Oblit” perquè no només reivindiquem la visibilitat i el protagonisme també de les dones en un món d’homes, reivindiquem una altra manera d’entendre la societat, una altra manera de fer política.  Sabem participar, sabem compartir, sabem ajudar, sabem despertar la il·lusió pel canvi, perquè tots els canvis són possibles si es treballa amb força, perseverança i tenacitat. Sabem defensar el diàleg sempre i en totes les circumstàncies i sabem fer-lo possible.

En aquests moments difícils i crucials per al nostre país el vostre compromís és un exemple que ens hauria de servir per encarar el futur amb garanties. Heu sabut i sabeu treballar juntes, malgrat tots els obstacles i dificultats que trobeu en el vostre camí, malgrat tots els entrebancs que us posen i us posaran. Heu mantingut la fermesa i la unitat per sobre de tot, heu sabut triar la millor estratègia i el millor camí per engrandir el nostre projecte i defensar la llibertat.

Cal escriure el futur de color lila si el volem diferent, si el volem millor. Us demano que ens mantinguem unides per damunt de les legítimes diferències polítiques i que defensem Catalunya per sobre de tot, posem sempre el País per davant, si ho fem, posarem per davant les persones, perquè el que és bo per a Catalunya és bo per a les persones.

Us estimo

Carme Forcadell Lluís

Mas d’Enric

23 d’agost de 2019, 519 dies

24/08/2019