Comunicat de Dones per la República en relació a la sentència del Tribunal Suprem

Comunicat de Dones per la República en relació a la sentència del Tribunal Suprem

(CAT ESPEN)

Cap sentència judicial ha pogut limitar mai els anhels de llibertat d’un poble o dels moviments socials que pacíficament s’alcen per exigir el reconeixement dels seus drets. Tampoc ho farà ara. Dones per la República, un espai transversal i plural del moviment independentista, no atorguem legitimitat a una sentència que condemnant-les a elles, ens pretén condemnar a totes, que vulnerant els seus drets a la llibertat d’expressió, de reunió, de manifestació o de sufragi actiu vulnera els drets del conjunt de la població, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat espanyol. No reconeixem que tramitar un debat parlamentari, facilitar que la ciutadania exerceixi el seu dret inalienable a decidir el seu futur a través de les urnes o manifestar-se al carrer siguin delictes.

Aquesta sentència certifica no només la fallida absoluta de l’anomenat estat de dret a Espanya sinó que evidencia la seva incapacitat d’oferir cap solució que no passi per una repressió política indiscriminada. No defallirem ni les deixarem soles. La seva llibertat és la nostra i la nostra llibertat és la seva. Com deia Emma Goldman, lliurepensadora anarquista i feminista, “disposem tan sols de tanta llibertat com tenim la intel·ligència de desitjar i el coratge de prendre”.

Aquesta sentència i les que vindran – contra polítiques, líders socials i de partits polítics, activistes, acadèmiques i ciutadanes – són una causa general contra una opció política legítima que combatrem fent valdre dins i fora de les fronteres de l’Estat espanyol dos acords internacionals: la Declaració Universal de Drets Humans de 1948 (dret a la desobediència civil i la resistència pacífica contra l’opressió) i el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de 1966 (dret a l’autodeterminació dels pobles).

Des de la incondicional i més absoluta solidaritat envers totes les persones injustament represaliades, les reivindiquem avui a elles, tal com hem fet en els darrers dos anys, especialment a la Presidenta Carme Forcadell i a la consellera Dolors Bassa, però també a la consellera Meritxell Borràs, a les diputades Marta Rovira i Anna Gabriel i a les conselleres Meritxell Serret i Clara Ponsatí, així com a la resta de dones encausades a l’espera de judici. Perquè també ens alcem contra les inèrcies mediàtiques, socials i polítiques de les societats patriarcals que les invisibilitzen, que ens invisibilitzen a totes. Perquè, com a dones i, especialment com a feministes, ens sentim hereves d’una història que ens ha ensenyat que els drets no s’atorguen, sinó que es guanyen. I perquè exigim que en la nova república que volem construir la llibertat de les dones sigui indestriable de la llibertat del conjunt del país, com segueixen reivindicant la Carme, la Dolors, la Meritxell, la Marta, l’Anna, la Meritxell i la Clara des de la presó i l’exili.

Cap Dona en l’Oblit.

14 d’octubre de 2019

Dones x la República

Associació Afectats 1 d’Octubre. Augusta 1 d’Octubre. CDR Galvany. Comissió de la Dignitat. CUP. Demòcrates de Catalunya. Dones Assemblea Nacional Catalana. Dones No Estàndards. Esquerra Republicana de Catalunya. Feministes per la Independència. Intersindical-CSC. Junts per Catalunya. Òmnium Cultural. PDeCat. Poble Lliure. Socialisme per Catalunya. Súmate. TeatRe amb R. USTEC

donesxlarepublica@gmail.com