Dones per la República

Avui fa 6 mesos que vam votar i guanyar el Referèndum, 6 mesos de dignitat i valentia, resistint la repressió de l’estat espanyol, cadascuna des d’on la rep, directa o indirectament… a les places i carrers, a les manis, a la feina, patim per les amigues, patim per la familia, etc. Moltes dones hem estat identificades i altres estem formalment encausades. I la llista pot incrementar-se a mesura que avancin les investigacions del 1 d’octubre, però també les investigacions de les vagues i aturades de país, investigacions de les accions de protesta més recents, i fins i tot, pel 9N de 2014. I el què seguirà…

La situació actual és tan greu com trista i injusta, per a totes, però sobre tot per les 2 dones, la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, que estan privades de llibertat, empresonades a Alcalà Meco, Madrid, i per les 4 dones que han hagut de deixar-ho tot i marxar a l’exili. No ens queda altra que resistir, resistir per elles i també per a nosaltres. Juntes som més fortes. L’esperit de l’últim 8 de març va sorprendre a molts i moltes, però nosaltres sabem perfectament que juntes sempre sumem més, arribem més lluny. La sororitat ens dóna la força per aconseguir-ho, per superar aquests temps d’impotència i ràbia, i també de por. Juntes, cadascuna des del seu espai, perquè som diverses i particulars, però ens reconeixem quan fa falta i sumem, i podem resistir-ho tot.I ara fa falta, molta. Venim d’una llarga pràctica de resistència, dissidència i desobediència, de segles i segles. Ara no podem fer passes enrere. Hem de continuar endavant i aconseguir la llibertat, d’elles, de totes i de la nostra terra. Com podem estar bé? Com podem sentir-nos lliures mentre tenim companyes a presó, exiliades o encausades?

No deixem de costat cap lluita, ens mantenim dempeus, com podem, davant totes les causes injustes, vinguin d’on vinguin…i reclamem, perquè és de justícia, que tothom empenyi i faci, com vulgui i des d’on pugui, que totes i tots tornin a casa.

Hem reactivat “Dones pel Sí“, però reconvertida a “Dones República” i et demanem que tu també ho facis. Ens agradaria fer camí juntes i ser cada vegada moltes més. Tenim molta feina. Fem falta totes! Escampa-ho!

Algunes hem participat en la redacció del Manifest CAP DONA EN L’OBLIT. Estem en diferents espais, unes coincideim aquí i allà, és el que té fer xarxa.

Dimarts 3 d’abril, a la Plaça de la Vila de Gràcia, a les 20:30h, participarem a l’acte reivindicatiu CAP DONA EN L’OBLIT perquè  “Des de la sororitat, tossudament alçades contra la repressió, resistirem pacíficament i sense por. Trencarem el silenci tants cops com faci falta i no us oblidarem mai, fins que sigueu lliures i a casa”.

Ens agradaria que vinguessisSerà el 1er acte de molts

i mentrestant cuidem-nos

Equip de coordinació Dones República (abans Dones pel Sí)

1 d’abril de 2018

01/04/2018