MES14. 23 de maig 14 mesos empresonades, 14 mesos d’injustícia

Continuem acumulant mesos d’injustícia. El proper 23 de maig portarem 14 mesos de presó preventiva, 19 mesos d’exili, 13 mesos de confinament, 24 mesos d’incertesa per a totes les investigades…i 46 dies de judici polític!

Per visibilitzar a totes les represaliades, la setmana del 20 de maig llegirem el manifest Cap Dona en l’Oblit a diferents concentracions de suport que cada setmana es fan arreu del territori.

dilluns 20 les concentracions a la Pl.Vila de Gràcia Barcelona i a Sant Boi, i la caminada de Cornellà…dimecres 22 a la concentració de la Pl. del Rei 19h, bcn.

Si participeu a concentracions a les vostres viles i voleu reivindicar-les, aquí teniu el manifest aquí teniu el manifest.  Aviseu-nos per tal poguem fer difusió de la convocatòria i no deixar-nos cap agraïment.

El 29 de maig tenim l’acte per l’aniversari de la MH Presidenta Carme Forcadell, organitzat per les companyes del CDR Galvany + 1 OCT Augusta i amb el suport de moltes entitats, també nosaltres: 29 maig a les 19:30h als Jardins Muñoz Ramonet, Muntaner 282 Barcelona!

MANIFEST CAMPANYA CAP DONA EN L’OBLIT. 23 MAIG 2019. 14 MESOS D’INJUSTÍCIA.

Dediquem aquest manifest a les 7 persones dels col·lectius de Madrid implicats en l’ organització de la manifestació del 16Març a Madrid “l’Autodeterminació no és delicte”, demà dimarts 21 van a judici per suposades amenaces el dia de la mani. I el dediquem també a les 30 persones encausades per l’1-O pel jutjat núm.13 de Barcelona, acusades dels delictes de malversació, prevaricació o desobediencia. 17 de les encausades han de fer front a una fiança de 5’8 milions € per responsabilitat civíl. Ara, la fiscalia espanyola demana processar a 28 de les encausades també per organització criminal.

Aquest 23 de maig des de la plataforma Dones per la República tornem a reivindicar que no hi hagi ‘Cap dona en l’oblit’. Continuem sumant represaliades: polítiques, activistes, treballadores de l’administració, docents…14 mesos de presó, 19 mesos d’exili, 13 de confinament, 24 mesos d’incertesa per a totes les investigades i encausades per conflicte polític judicialitzat.

És per això que volem tenir les nostres companyes més presents que mai i les reivindiquem com a protagonistes del procés polític per la llibertat del país i per la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom.

Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet Santacana, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Tamara Carrasco Garcia, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés, Meritxell Serret Aleu, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre, Marta Alsina Conesa, Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Rosa Vidal Planella, Montserrat Vidal Roca, totes les alcaldesses imputades i totes les dones que veuen vulnerats els seus drets.

Totes elles represaliades polítiques de l’Estat Espanyol. Cap d’elles hauria d’afrontar causes penals, ni estar a la presó preventivament, ni confinades, ni exiliades, ni expedientades. Estem al 46è dia del judici polític del Tribunal Suprem  on jutgen a Carme Forcadell, Dolors Bassa i Meritxell Borràs, un judici polític basat en uns delictes inexistents que vulnera reiteradament el dret defensa, penalitza l’activisme més enllà dels fets objecte dels suposats delictes i manté la presó preventiva injustificable a Bassa i Forcadell i Cuixart, Forn, Junqueras, Romeva, Rull, Sànchez i Turull.

Les diferències polítiques no et poden portar a la presó en un país democràtic. Que un estat vulgui guanyar amb les reixes i la por el que és incapaç de guanyar en debats parlamentaris ni a les urnes diu molt poc a favor d’aquest estat espanyol i de les seves forces polítiques, les que están al govern i les que des del silenci també en són complices.  No hi ha proves dels delictes que s’han inventat. Exigim l’anul·lació de la causa general contra Catalunya i la resolució del conflicte polític des de la política.

Les que ens apleguem al voltant de la Campanya Cap Dona en l’Oblit continuem tossudament mobilitzades, sense por, dempeus per exercir els nostres drets, des de la denúncia, la dissidència, la desobediència civil noviolenta. Estem compromeses a evitar que les dones represaliades quedin silenciades, que caiguin dels cartells de la infinitat d’actes que es fan arreu del país i que quedin invisibilitzades dins el masculí genèric.

Animem a totes i cadascuna a sumar-s’hi, des d’on pugui, fent un front comú contra la repressió que precaritza les nostres vides a cops de retallades dels serveis públics i dels drets fonamentals, tot per endarrerir al màxim el col·lapse d’un sistema depredador, masclista, patriarcal i global. Seguirem acusant l’Estat Espanyol de ser un estat de no dret, demofòbic i profundament patriarcal…. fins que totes estiguin lliures.

Des d’aquí volem fer arribar tot el nostre suport a elles i les seves famílies i agrair a tothom que cada mes fa posible Cap Dona en l’Oblit.

Ens solidaritzem amb les famílies del jovent represaliat d’Altsasu que està patint la in- justicia espanyola amb sentències del tot desproporcionades. Estan utilitzant aquest cas pel que vindrà d’aquí uns mesos amb la sentència del Tribunal Suprem. Ens solidaritzem amb les companyes feministes represaliades a les jornades de vaga dels 8 de març; com les “8MilMotius”, encausades per haver participat en accions de protesta el 2018. Demanem al nostre govern que retiri la denúncia, tanqui l’expedient i resolgui les mancances dels transports públics catalans que elles denunciaven. La repressió a la dissidència no és tolerable ni allà ni aquí.

Persistim en aconseguir la independència, única via, a hores d’ara, per aturar la repressió , la vulneració de drets constant i aconseguir la llibertat dels companys i companyes represaliades.

Volem viure en llibertat, sense violències

No callarem.  Si ens toquen a una, ens toquen a totes

#LlibertatPresesPolítiques exiliades i encausades

Ens jutgen a totes

Independència