MES16. 23 de juliol 16 mesos d’injustícia. Cap Dona en l’Oblit

Lectures del manifest a Sant Boi (dilluns), Mas d’Enric. El Catllar i, Puig de Les Basses, Figueres (dimarts), Pl.del Rei Bcn (dimecres) i Pl.Molina, Bcn (dijous)

Cap Dona en l’Oblit. 23 de juliol de 2019. 16 mesos d’injustícia.(pdf)

El nostre suport a tots els equips docents amb causes obertes per falses acusacions d’odi, adoctrinament, malversació… per haver possibilitat el debat als centres educatius els dies posteriors a l’1 d’octubre 2017. Ens congratulem de l’arxivament de les denúncies al professorat de l’IES El Palau, a Sant Andreu de la Barca. 

Aquest 23 de juliol fa 16 mesos de l’empresonament de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa. Continuen tancades, de nou en presons catalanes. Portem 16 mesos d’injustícia, 16 mesos de segrest, 16 mesos d’indefensió jurídica i política, 16 mesos en que no han pogut demostrar cap de les gravíssimes acusacions.

Avui també fa un mes que va finalitzar el simulacre de judici al Tribunal Suprem de Madrid. Durant 4 mesos vam veure els intents per criminalitzar els drets civils i polítics més bàsics. Ens resta  conèixer la sentència, però anticipem que serà una sentència que pretén atemorir-nos i persegueix que abandonem el procés d’alliberament nacional.

L’aparell repressiu de l’estat espanyol no s’atura, continuen obertes causes judicials arreu del país i se n’obren de noves. Mentre no estiguem totes a casa, lliures de pensar i defensar les nostres idees, el país continuarà en una situació d’excepcionalitat democràtica que no podem i no volem normalitzar.

És per això que continuem recordant a les nostres companyes: les preses, les exiliades, les encausades, les investigades. Les reivindiquem a totes i cadascuna d’elles, com a protagonistes del procés polític per la llibertat de Catalunya i la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom. Les tenim presents cada dia i avui 23 de juliol de 2019, tornem a cridar: Cap dona en l’oblit:

Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet Santacana, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés, Meritxell Serret Aleu, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre, Marta Alsina Conesa, Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Rosa Vidal Planella, Montserrat Vidal Roca, Tamara Carrasco Garcia, totes les alcaldesses imputades i totes les dones que des de l’anonimat veuen vulnerats els seus drets i pateixen la repressió de l’estat espanyol, com la Marta Torrecillas, qui no només va patir l’agressió de la Policia Nacional l’1 d’octubre sinó que ha patit una campanya d’assetjament de fortes conseqüències personals.

Des de Dones x República volem evitar que les dones represaliades quedin silenciades, invisibilitzades i continuïn injustament empresonades i exiliades. Exigim l’anul·lació del judici al Tribunal Suprem i de tota la resta d’actuacions relacionades amb la causa general contra l’independentisme. Persistirem per aconseguir la Independència i treballarem per fer realitat la República Catalana que volem, l’única via, a hores d’ara, per aturar la repressió i la vulneració de drets i per aconseguir la llibertat de tots els companys i companyes represaliades.

Com a feministes, sabem que juntes som més fortes. No deixarem que la repressió ens aparti dels nostres objectius i animem a tothom a sumar-se i a construir alternatives transformadores de llibertat per al país i per a les dones.

Agraïm a tothom que fa possible els actes Cap Dona en l’Oblit, avui a Puig de Les Basses i a Mas d’Enric,on hi ha tancades injustament la Consellera Dolors Bassa i la Presidenta Carme Forcadell.

Volem viure en llibertat, lliures de violències, en una terra lliure d’homes i de dones lliures!

No us deixarem soles!  Us volem a casa lliures!

 

Plataforma transversal Dones x República. Contacte donesxlarepublica@gmail.com  dones@assemblea.cat