Gener 2019. 10 mesos d’injustícia. 10 mesos de campanya Cap Dona en l’Oblit

AVUI 23 DE GENER VOLEM FER UN RECONEIXEMENT EXPLÍCIT A

Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet Santacana, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Tamara Carrasco Garcia, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés, Meritxell Serret Aleu, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre i Marta Alsina Conesa (sindicatura pel referèndum).

Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Neus Lloveras Massana, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Rosa Vidal Planella, Montserrat Vidal Roca.

Les alcaldesses imputades i totes aquelles dones que veuen vulnerats els seus drets.

Totes elles represaliades polítiques de l’Estat Espanyol. Cap d’elles hauria d’afrontar causes penals, ni estar a la presó preventivament, ni confinades, ni exiliades, ni expedientades….

Nosaltres som Dones x la República. Cada 23 de mes fem accions per visibilitzar totes les dones represaliades, reivindicar-les com a protagonistes del procés polític per la llibertat del país, i en la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom.  Ho fem amb la Campanya Cap Dona en l’Oblit. Avui, fa 10 mesos que vam començar, tot just en xoc pels empresonaments del 23 de març de 2018: amb la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, en Josep Rull, en Jordi Turull i en Raül Romeva…i la sortida a l’exili de la Marta Rovira.

La campanya és l’excusa. L’excusa per parlar d’elles i evitar que quedin silenciades pels mitjans de comunicació i per evitar que caiguin dels cartells de la infinitat d’actes que es fan arreu del país i per evitar també que quedin invisibilitzades dins el masculí genèric. No les coneixem a totes i també respectem l’anonimat quan és volgut.

Al llarg d’aquests 10 mesos hem recuperat la genealogia de dones represaliades al llarg de la història, perquè venim d’una llarga tradició de lluita per la defensa dels drets i llibertats (de les dones però també de tothom). Hem dedicat el manifest Cap Dona en l’Oblit a les més de 5.000 dones que van patir consells de guerra del franquisme, a les que no poden ser-hi perquè han estat assassinades pel fet de ser dones, a les encausades per haver participat en accions de protesta el 8M, i a les doblement penalitzades per la justícia patriarcal, que si sobreviuen són castigades per haver estat violades, mentre els seus violadors segueixen en llibertat malgrat ser reincidents (enèsima evidència d’aquest estatcmasclista).

Sabem molt bé que els drets no s’acaben de tenir garantits mai, és una disfunció, una anomalia democràtica que volem resoldre per la República catalana. I si la volem, no queda altra que treballar per fer-la realitat el més aviat possible.

Estem pocs dies abans dels trasllats a Madrid per l’inici del judici polític, de la vergonya, que s’hauria de cancel·lar. La Dolors i la Carme han estat quasi 7 mesos empresonades aquí, a casa, i no hem aconseguit obrir les portes de la república i per tant, les de les presons tampoc.  Les jutjaran uns tribunals espanyols polititzats. Les diferències polítiques no et poden portar a la presó en un país democràtic. Que un estat vulgui guanyar amb les reixes i la por el que és incapaç de guanyar en debats parlamentaris ni a les urnes diu molt poc a favor d’aquest estat i de les seves forces polítiques.

Les que ens apleguem al voltant de la Campanya Cap Dona en l’Oblit continuem tossudament mobilitzades, sense por, dempeus per exercir els nostres drets, des de la denúncia, la dissidència social i política, la desobediència civil noviolenta.

Animem a totes i cadascuna a sumar-s’hi, des d’on pugui, fent un front comú contra la repressió que precaritza les nostres vides a cops de retallades dels serveis públics i dels drets fonamentals, tot per endarrerir al màxim el col·lapse d’un sistema depredador, masclista, patriarcal i global. I seguirem en campanya fins que totes estiguin lliures…

Des d’aquí volem fer arribar tot el nostre suport a elles i les seves famílies i agrair a tothom que ha participat en el centenar llarg d’actes Cap Dona en l’Oblit d’aquests 10 mesos.

A totes les dones que sortim als carrers, sense por. Tenim dret a fer vaga, a manifestar-nos, a concentrar-nos, a reunir-nos, a expressar el nostre rebuig davant la vulneració de drets i llibertats i totes les violències que patim…exercim-los!

 

Dones x la república: ANC Dones. Associació Afectats 1 d’octubre, CDR Acció Empordà-Vallespir.  CDR Alt Empordà-Vallespir. Comissió de la Dignitat. Dones No Estàndars. Feministes per la Independència. La Intersindical-CSC. Òmnium Cultural. Súmate. USTEC. CUP, Demòcrates de Catalunya, ERC, JxCat, PDeCat, Poble Lliure.

Us convidem el pròxim 23 de febrer a la Rambla de Figueres (12 mesos de presó de Dolors Bassa) i el pròxim 23 de març al passeig Lluís Companys, bcn, davant el TSJC, (12 mesos de presó de Carme Forcadell) per reivindicar-les a totes, exigir la cancel·lació de totes les causes i seguir acusant el Regne d’Espanya de ser un estat de no dret, demofòbic i profundament patriarcal.

No callarem.  Volem viure en llibertat, sense violències.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Cap Dona en l’Oblit!

#LlibertatPresesPolítiques exiliades i encausades 

#MaiSoles    #freetothom

Agrair a la gent que s’apropa a Mas d’Enric i Puig de les Basses per no deixar-les soles, avui a les 20h també. I a la gent que cada setmana omple places de dignitat, fermesa i esperança, com aquesta plaça del Rei, que avui ens heu acollit!. Gràcies i seguim….

27/01/2019