Qui som

Qui som Dones per la República?

Actualment som: Dones ANC, Dones no estàndard,  Comissió de la Dignitat, CDR Galvany, Associació Afectats 1 d’octubre, Teatre amb R de República, 1-oct Augusta,  Feministes per la independència, Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Súmate, Intersindical-CSC, USTEC, CUP, Demòcrates de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Junts x Catalunya, Poble Lliure i Socialisme per Catalunya.

actualitzat a 06 d’octubre de 2019

D’on venim….

Al maig 2017, dones d’entitats i partits sobiranistes vam impulsar la campanya unitària Dones pel Sí al Referèndum de l’1 d’octubre. La campanya d’adhesions a Dones pel Sí del setembre 2017 va comptar amb el suport de 860 adhesions individuals i una trentena d’adhesions col·lectives.

Hi erem dones de: Les entitats AS Dones. Feministes per la Independència. Òmnium Cultural. Súmate. Els partits Demócrates de Catalunya. Esquerra Republicana de Catalunya. Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT). Poble Lliure.

Al febrer 2018, l’AS Dones reactivem l’espai Dones pel Sí aquest cop com a Dones per la República, amb l’objectiu de  treballar per una República on puguem exercir els nostres drets amb llibertat. La situació actual del país requereix d’un front comú de rebuig a la repressió política i social que patim, visibilitzar les dones represaliades, evitar que siguin silenciades, donar tot el suport possible a elles i a les seves famílies fins que siguin lliures i estiguin a casa….

6 mesos més tard del Referèndum de l’1 d’octubre, veu la llum Cap Dona en l’Oblit, campanya que el 24 d’abril vam presentar a la Plaça de la Vila de Gràcia, Barcelona (20:30h).

Dones per la república és  un espai de confluència obert a tots els grups i col·lectius de dones que s’hi vulguin sumar, també a dones a títol individual, perquè juntes arribem més lluny i vivim temps revoltats……..

Si et vols sumar: donesxlarepublica@gmail.com

01/04/2018