Qui som

Qui som Dones per la República?

Actualment som: Associació Afectats 1 d’Octubre. Augusta 1 d’Octubre. ADESCO-Associació per la cooperació i el desenvolupament de la dona. CDR Galvany. Comissió de la Dignitat. CUP. Demòcrates.cat. Assemblea Nacional Catalana. Dones ANC. Dones No Estàndards. Esquerra Republicana de Catalunya. Feministes per la Independència. Intersindical-CSC. Junts per Catalunya. MES, Moviment d’Esquerres. Òmnium Cultural. PDeCat. Poble Lliure. Socialisme per Catalunya. Súmate. TeatRe amb R. USTEC

actualitzat a 06 de març de 2020

D’on venim….

Al maig 2017, dones d’entitats i partits sobiranistes vam impulsar la campanya unitària Dones pel Sí al Referèndum de l’1 d’octubre. La campanya d’adhesions a Dones pel Sí del setembre 2017 va comptar amb el suport de 860 adhesions individuals i una trentena d’adhesions col·lectives.

Hi erem dones de: Les entitats AS Dones. Feministes per la Independència. Òmnium Cultural. Súmate. Els partits Demócrates de Catalunya. Esquerra Republicana de Catalunya. Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT). Poble Lliure.

Al febrer 2018, l’AS Dones reactivem l’espai Dones pel Sí aquest cop com a Dones per la República, amb l’objectiu de  treballar per una República on puguem exercir els nostres drets amb llibertat. La situació actual del país requereix d’un front comú de rebuig a la repressió política i social que patim, visibilitzar les dones represaliades, evitar que siguin silenciades, donar tot el suport possible a elles i a les seves famílies fins que siguin lliures i estiguin a casa….

6 mesos més tard del Referèndum de l’1 d’octubre, veu la llum Cap Dona en l’Oblit, campanya que el 24 d’abril vam presentar a la Plaça de la Vila de Gràcia, Barcelona (20:30h).

Dones per la república és  un espai de confluència obert a tots els grups i col·lectius de dones que s’hi vulguin sumar, també a dones a títol individual, perquè juntes arribem més lluny i vivim temps revoltats……..

Si et vols sumar: donesxlarepublica@gmail.com

01/04/2018