Agenda Dones pel Sí

Difusió dels actes de campanya pel Sí organitzats des de Dones pel Sí o des de qualsevol col·lectiu que faci campanya pel Sí!, sempre i quan la presència de les dones sigui paritària.

Si pertanys a un col·lectiu que fa campanya pel Sí! i organitzeu actes, envia’ns la informació i l’incorporarem a la nostra agenda. Enviarem la informació a totes les persones adherides a la campanya Dones pel Sí.

En farem difusió als perfils @DonespelSí: Twitter  – Instagram– Facebook

Informació mínima per a l’agenda: dia + títol acte + lloc (direcció, localitat, codi postal, comarca)+ horari + cartell + qui organitza. Si el cartell no inclou noms de ponents, envieu-nos el text corresponent. E-mail: donespelsi@gmail.com

 

AGENDA – Segueix les piulades

Mes17. Prada, Mas d’Enric, Puig de Les Basses, Vilassar de Mar

23 D’AGOST: A LA UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU, PRADA, CATALUNYA NORD 18.30H + MAS D’ENRIC 19H + PUIG DE LES BASSES 20.30H

30 D’AGOST: VILASSAR DE MAR 20H PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

I LES COMPANYES DE LA TERRITORIAL DE LASSEMBLEA NACIONAL CATALANA DE VILASSAR DE MAR:

MES17. 23 AGOST CAP DONA EN L’OBLIT a PRADA de CONFLENT

Divendres, 23 d’agost, a les 18.30 h. Tendal de l’UCE: Acte commemoratiu “Cap Dona en l’Oblit: 17 mesos d’injustícia” .

Aquest estiu vine a l’UCE!  El proper 23 d’agost presentem la campanya “Cap Dona en l’Oblit” a la 51a edició de l’Universitat Catalana d’Estiu.

L’acte commemoratiu dels 17 mesos de campanya en suport a les preses, exiliades i represaliades polítiques per l’Estat espanyol, tindrà lloc al Tendal del recinte del Liceu Renouvier de Prada de Conflent, Catalunya Nord.

Representants d’entitats i col·lectius de la plataforma transversal Dones x República reivindicarem el protagonisme de les represaliades polítiques per haver fet possible el procés d’autodeterminació de Catalunya. Denunciarem, un cop més, la constant vulneració dels drets polítics i civils i l’excepcionalitat democràtica en què vivim.

L’acte serà presentat per Júlia Taurinyà, periodista de la Catalunya Nord, i intervindran Montserrat Higueras (Dones per la Independència, Assemblea Nacional Catalana), Mireia Mata (ERC), Montse Ortiz (Òmnium Cultural), Mertxe Ruiz (Súmate), Pilar Rebaque (Comissió de la Dignitat), Roser Ros (Dones No Estàndards), Emma Soler (Jove Moviment Feminista de Perpinyà) i Fina Surina (Junts per Catalunya). La lectura del Manifest tancarà l’acte.

Consulta tot el programa de la 51a UCE “Un alè d’esperança a Europa” Prada, del 17 al 24 d’agost del 2019:  http://www.uce.cat/responsive/UCE_Prada_2019.html

Lloc on es fa la Universitat Catalana d’Estiu:
LICEU RENOUVIER
Carretera de Catllà, s/n
66500, Prada de Conflent, Catalunya Nord

Per cert, no ens agrada el cartell oficial de l’UCE d’enguany!

A mesura que tinguem la informació de més actes pel 23 agost que es facin arreu amb motiu dels 17 mesos d’injustícia….la passarem! Si prepareu algun acte, aviseu!

a Vilassar de Mar, el 30 d’agost estan preparant un acte de suport a les preses, exiliades i represaliades.

MES16. 23 de juliol 16 mesos d’injustícia. Cap Dona en l’Oblit

Lectures del manifest a Sant Boi (dilluns), Mas d’Enric. El Catllar i, Puig de Les Basses, Figueres (dimarts), Pl.del Rei Bcn (dimecres) i Pl.Molina, Bcn (dijous)

Cap Dona en l’Oblit. 23 de juliol de 2019. 16 mesos d’injustícia.(pdf)

El nostre suport a tots els equips docents amb causes obertes per falses acusacions d’odi, adoctrinament, malversació… per haver possibilitat el debat als centres educatius els dies posteriors a l’1 d’octubre 2017. Ens congratulem de l’arxivament de les denúncies al professorat de l’IES El Palau, a Sant Andreu de la Barca. 

Aquest 23 de juliol fa 16 mesos de l’empresonament de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa. Continuen tancades, de nou en presons catalanes. Portem 16 mesos d’injustícia, 16 mesos de segrest, 16 mesos d’indefensió jurídica i política, 16 mesos en que no han pogut demostrar cap de les gravíssimes acusacions.

Avui també fa un mes que va finalitzar el simulacre de judici al Tribunal Suprem de Madrid. Durant 4 mesos vam veure els intents per criminalitzar els drets civils i polítics més bàsics. Ens resta  conèixer la sentència, però anticipem que serà una sentència que pretén atemorir-nos i persegueix que abandonem el procés d’alliberament nacional.

L’aparell repressiu de l’estat espanyol no s’atura, continuen obertes causes judicials arreu del país i se n’obren de noves. Mentre no estiguem totes a casa, lliures de pensar i defensar les nostres idees, el país continuarà en una situació d’excepcionalitat democràtica que no podem i no volem normalitzar.

És per això que continuem recordant a les nostres companyes: les preses, les exiliades, les encausades, les investigades. Les reivindiquem a totes i cadascuna d’elles, com a protagonistes del procés polític per la llibertat de Catalunya i la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom. Les tenim presents cada dia i avui 23 de juliol de 2019, tornem a cridar: Cap dona en l’oblit:

Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet Santacana, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés, Meritxell Serret Aleu, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre, Marta Alsina Conesa, Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Rosa Vidal Planella, Montserrat Vidal Roca, Tamara Carrasco Garcia, totes les alcaldesses imputades i totes les dones que des de l’anonimat veuen vulnerats els seus drets i pateixen la repressió de l’estat espanyol, com la Marta Torrecillas, qui no només va patir l’agressió de la Policia Nacional l’1 d’octubre sinó que ha patit una campanya d’assetjament de fortes conseqüències personals.

Des de Dones x República volem evitar que les dones represaliades quedin silenciades, invisibilitzades i continuïn injustament empresonades i exiliades. Exigim l’anul·lació del judici al Tribunal Suprem i de tota la resta d’actuacions relacionades amb la causa general contra l’independentisme. Persistirem per aconseguir la Independència i treballarem per fer realitat la República Catalana que volem, l’única via, a hores d’ara, per aturar la repressió i la vulneració de drets i per aconseguir la llibertat de tots els companys i companyes represaliades.

Com a feministes, sabem que juntes som més fortes. No deixarem que la repressió ens aparti dels nostres objectius i animem a tothom a sumar-se i a construir alternatives transformadores de llibertat per al país i per a les dones.

Agraïm a tothom que fa possible els actes Cap Dona en l’Oblit, avui a Puig de Les Basses i a Mas d’Enric,on hi ha tancades injustament la Consellera Dolors Bassa i la Presidenta Carme Forcadell.

Volem viure en llibertat, lliures de violències, en una terra lliure d’homes i de dones lliures!

No us deixarem soles!  Us volem a casa lliures!

 

Plataforma transversal Dones x República. Contacte donesxlarepublica@gmail.com  dones@assemblea.cat

26 de juny: Llibertat preses polítiques

Declaració amb motiu del retorn a Catalunya de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas d’Enric i de la Consellera Dolors Bassa a la presó de Puig de Les Basses

26 de juny. 15 mesos i 3 dies d’injustícia

Diumenge 23 juny denunciàvem els 15 mesos de l’empresonament de la Presidenta Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa. Avui continuen tancades però tornen a estar a presons de Catalunya.  Han tornat com a preses polítiques, no com a dones en llibertat. Denunciem aquests 15 mesos i 3 dies d’injustícia, de llibertat d’expressió segrestada, de drets polítics i civils vulnerats, de gravíssimes acusacions…i ara després de 4 mesos de judici al Tribunal Suprem de Madrid, continuen empresonades pendents que arribi una sentència que pretén acabar d’atemorir-nos a totes i que deixem córrer el procés d’alliberament nacional. Continuen obertes causes judicials arreu del país. Centenars de persones processades esperen judici. Se n’obren de noves: el sindicat de policia nacional acusa 28 direccions de centres escolars de desobediència i malversació. L’estat espanyol no vol aturar la repressió i encara més gent pot ser processada. El país viu en una situació d’excepcionalitat democràtica que no podem i no volem normalitzar mentre no estiguem totes lliures a casa.

És per això que continuem fent presents a les nostres companyes, tancades a presó, exiliades, pendents de sentència, esperant judici, amb investigacions obertes….. i les reivindiquem a totes com a protagonistes del procés polític per la llibertat del país i la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom. Sí, som ciutadania europea i tenim preses, exiliades i encausades polítiques.

Des de la sectorial Dones de l’Assemblea estem compromeses a evitar que les dones represaliades quedin silenciades, invisibilitzades i continuïn injustament empresonades. Per això mantindrem els actes polítics dels 23 de cada mes de la campanya Cap Dona en l’Oblit amb la resta de companyes de Dones x República fins que siguin lliures. Exigim la cancel·lació del judici i de totes les causes obertes relacionades amb la causa general contra Catalunya. Exigim la solució política al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Persistim en aconseguir la Independència, única via, a hores d’ara, per aturar la repressió, la vulneració de drets constant i aconseguir la llibertat de tots els companys i companyes represaliades. No entenem com el nostre govern no obre les portes de les presons, ara que té les claus d’on estan tancades.

Volem viure en llibertat, lliures de violències, en una terra lliure d’homes i dones lliures.

US VOLEM A CASA LLIURES

OBRIM LES PRESONS

26 de juny 2019

dones@assemblea.cat  i donesxlarepublica@gmail.com

15mesos. 23 i 24 de juny 2019. 15 mesos d’injustícia. Flama del Canigó i Diada dels Països Catalans

Cap Dona en l’Oblit. 23 de juny 15 mesos d’injustícia (pdf)

Aquest 23 de juny fa 15 mesos de l’empresonament de la Presidenta Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa. 15 mesos d’injustícia, de llibertat d’expressió segrestada, de drets polítics i civils vulnerats, de gravíssimes acusacions…i ara després de 4 mesos de judici al Tribunal Suprem de Madrid, estem esperant una sentència que pretén acabar d’atemorir-nos a totes i que deixem córrer el procés d’alliberament nacional. Continuen obertes causes judicials arreu del país, i se n’obren de noves: el sindicat de policia nacional acusa 28 direccions de centres escolars de desobediència i malversació. L’estat espanyol no vol aturar la repressió. El país viu en una situació d’excepcionalitat democràtica que no podem i no volem normalitzar mentre no estiguem totes lliures a casa.

És per això que continuem fent presents a les nostres companyes, tancades a presó, exiliades, pendents de sentència, esperant judici, amb investigacions obertes….. i les reivindiquem a totes com a protagonistes del procés polític per la llibertat del país i la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom. Les tenim presents cada dia i avui 23 de juny 2019, dia de la renovació de la Flama del Canigó i a les portes de la Diada Nacional dels Països Catalans, fem com tots els 23 de cada mes, tornem a reivindicar que no hi hagi ‘Cap dona en l’oblit’ i a més, volem fer palès que aquesta no és una diada com qualsevol altre any… tenim preses, exiliades i encausades polítiques:

Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet Santacana, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés, Meritxell Serret Aleu, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre, Marta Alsina Conesa, Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Rosa Vidal Planella, Montserrat Vidal Roca, Tamara Carrasco Garcia,  totes les alcaldesses imputades i totes les dones que des de l’anonimat veuen vulnerats els seus drets i pateixen directament o indirectament la repressió de l’estat espanyol.

Des de Dones x República estem compromeses a evitar que les dones represaliades quedin silenciades i invisibilitzades. Exigim la cancel·lació del judici i de totes les causes obertes relacionades amb la causa general contra Catalunya. Exigim la solució política al conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Persistim en aconseguir la Independència, única via, a hores d’ara, per aturar la repressió, la vulneració de drets constant i aconseguir la llibertat de tots els companys i companyes represaliades. Volem viure en llibertat, lliures de violències, en una terra lliure d’homes i dones lliures.

Acabem amb paraules de la Presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, des de la presó d’Alcalà Meco, pel missatge de la Flama del Canigó: “i sàpigueu que, passi el que passi, ens retrobarem en llibertat”

23 de juny 2019

Aprofitem…si participeu de concentracions de suport als presos i preses polítiques als vostres barris i municipis…recordeu-vos de Cap Dona en l’Oblit.  Contacte: dones@assemblea.cat  donesxlarepublica@gmail.com

Dones x República. Som: Dones ANC. Associació Afectats 1 d’octubre. Dones no estàndard. Comissió de la Dignitat. Teatre amb R de República. Grup Dones Casc Antic. Feministes per la independencia. Assemblea Nacional Catalana. Òmnium. Súmate. USTEC. Intersindical. Demòcrates de Catalunya. ERC. Junts x Cat. Pdecat. Poble Lliure. Socialisme per Catalunya.

Enllaços PDF: Diada nacional… Manifest del Consell per la Confederació dels Països Catalans: Construïm la LLIBERTAT dels Països Catalans. Flama del Canigó….Missatge Presidenta Carme Forcadell per la Flama del Canigó (projecte Òmnium Cultural). 23 de juny 2019 15 mesos d’injustícia…Manifest de la Campanya Cap Dona en l’Oblit.

Dimecres 29 de maig: Ho tornarem a fer!

El 29 de maig acte per l’aniversari de la MH Presidenta Carme Forcadell organitzat per les companyes del CDR Galvany + 1 OCT Augusta i amb el suport de moltes entitats, també nosaltres!

CAP DONA EN L’OBLIT. HO TORNAREM A FER

Lectura de cartes enviades per les preses polítiques i les exiliades polítiques i cloenda de l’acte amb la glossa a Care Forcadell a càrrec de Mireia Boya.

29 maig a les 19:30h als Jardins Muñoz Ramonet, Muntaner 282 Barcelona

MES14. 23 de maig 14 mesos empresonades, 14 mesos d’injustícia

Continuem acumulant mesos d’injustícia. El proper 23 de maig portarem 14 mesos de presó preventiva, 19 mesos d’exili, 13 mesos de confinament, 24 mesos d’incertesa per a totes les investigades…i 46 dies de judici polític!

Per visibilitzar a totes les represaliades, la setmana del 20 de maig llegirem el manifest Cap Dona en l’Oblit a diferents concentracions de suport que cada setmana es fan arreu del territori.

dilluns 20 les concentracions a la Pl.Vila de Gràcia Barcelona i a Sant Boi, i la caminada de Cornellà…dimecres 22 a la concentració de la Pl. del Rei 19h, bcn.

Si participeu a concentracions a les vostres viles i voleu reivindicar-les, aquí teniu el manifest aquí teniu el manifest.  Aviseu-nos per tal poguem fer difusió de la convocatòria i no deixar-nos cap agraïment.

El 29 de maig tenim l’acte per l’aniversari de la MH Presidenta Carme Forcadell, organitzat per les companyes del CDR Galvany + 1 OCT Augusta i amb el suport de moltes entitats, també nosaltres: 29 maig a les 19:30h als Jardins Muñoz Ramonet, Muntaner 282 Barcelona!

MANIFEST CAMPANYA CAP DONA EN L’OBLIT. 23 MAIG 2019. 14 MESOS D’INJUSTÍCIA.

Dediquem aquest manifest a les 7 persones dels col·lectius de Madrid implicats en l’ organització de la manifestació del 16Març a Madrid “l’Autodeterminació no és delicte”, demà dimarts 21 van a judici per suposades amenaces el dia de la mani. I el dediquem també a les 30 persones encausades per l’1-O pel jutjat núm.13 de Barcelona, acusades dels delictes de malversació, prevaricació o desobediencia. 17 de les encausades han de fer front a una fiança de 5’8 milions € per responsabilitat civíl. Ara, la fiscalia espanyola demana processar a 28 de les encausades també per organització criminal.

Aquest 23 de maig des de la plataforma Dones per la República tornem a reivindicar que no hi hagi ‘Cap dona en l’oblit’. Continuem sumant represaliades: polítiques, activistes, treballadores de l’administració, docents…14 mesos de presó, 19 mesos d’exili, 13 de confinament, 24 mesos d’incertesa per a totes les investigades i encausades per conflicte polític judicialitzat.

És per això que volem tenir les nostres companyes més presents que mai i les reivindiquem com a protagonistes del procés polític per la llibertat del país i per la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom.

Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet Santacana, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Tamara Carrasco Garcia, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés, Meritxell Serret Aleu, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre, Marta Alsina Conesa, Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Rosa Vidal Planella, Montserrat Vidal Roca, totes les alcaldesses imputades i totes les dones que veuen vulnerats els seus drets.

Totes elles represaliades polítiques de l’Estat Espanyol. Cap d’elles hauria d’afrontar causes penals, ni estar a la presó preventivament, ni confinades, ni exiliades, ni expedientades. Estem al 46è dia del judici polític del Tribunal Suprem  on jutgen a Carme Forcadell, Dolors Bassa i Meritxell Borràs, un judici polític basat en uns delictes inexistents que vulnera reiteradament el dret defensa, penalitza l’activisme més enllà dels fets objecte dels suposats delictes i manté la presó preventiva injustificable a Bassa i Forcadell i Cuixart, Forn, Junqueras, Romeva, Rull, Sànchez i Turull.

Les diferències polítiques no et poden portar a la presó en un país democràtic. Que un estat vulgui guanyar amb les reixes i la por el que és incapaç de guanyar en debats parlamentaris ni a les urnes diu molt poc a favor d’aquest estat espanyol i de les seves forces polítiques, les que están al govern i les que des del silenci també en són complices.  No hi ha proves dels delictes que s’han inventat. Exigim l’anul·lació de la causa general contra Catalunya i la resolució del conflicte polític des de la política.

Les que ens apleguem al voltant de la Campanya Cap Dona en l’Oblit continuem tossudament mobilitzades, sense por, dempeus per exercir els nostres drets, des de la denúncia, la dissidència, la desobediència civil noviolenta. Estem compromeses a evitar que les dones represaliades quedin silenciades, que caiguin dels cartells de la infinitat d’actes que es fan arreu del país i que quedin invisibilitzades dins el masculí genèric.

Animem a totes i cadascuna a sumar-s’hi, des d’on pugui, fent un front comú contra la repressió que precaritza les nostres vides a cops de retallades dels serveis públics i dels drets fonamentals, tot per endarrerir al màxim el col·lapse d’un sistema depredador, masclista, patriarcal i global. Seguirem acusant l’Estat Espanyol de ser un estat de no dret, demofòbic i profundament patriarcal…. fins que totes estiguin lliures.

Des d’aquí volem fer arribar tot el nostre suport a elles i les seves famílies i agrair a tothom que cada mes fa posible Cap Dona en l’Oblit.

Ens solidaritzem amb les famílies del jovent represaliat d’Altsasu que està patint la in- justicia espanyola amb sentències del tot desproporcionades. Estan utilitzant aquest cas pel que vindrà d’aquí uns mesos amb la sentència del Tribunal Suprem. Ens solidaritzem amb les companyes feministes represaliades a les jornades de vaga dels 8 de març; com les “8MilMotius”, encausades per haver participat en accions de protesta el 2018. Demanem al nostre govern que retiri la denúncia, tanqui l’expedient i resolgui les mancances dels transports públics catalans que elles denunciaven. La repressió a la dissidència no és tolerable ni allà ni aquí.

Persistim en aconseguir la independència, única via, a hores d’ara, per aturar la repressió , la vulneració de drets constant i aconseguir la llibertat dels companys i companyes represaliades.

Volem viure en llibertat, sense violències

No callarem.  Si ens toquen a una, ens toquen a totes

#LlibertatPresesPolítiques exiliades i encausades

Ens jutgen a totes

Independència

MES13. Sant Jordi, 23 Abril 2019: Cap Dona en l’Oblit (13 mesos d’injustícia)

Aquest 23 d’abril des de la plataforma Dones per la República tornarem a reivindicar que no hi hagi ‘Cap dona en l’oblit’ I ho volem fer comptant amb la complicitat de les escriptores que durant tota la jornada del 23 d’abril signaran llibres arreu dels Països Catalans.

Cada dia sumem més dones represaliades: polítiques, activistes… I és per això que volem que aquest 23 d’abril totes les que participem de la diada ho fem tenint les nostres companyes més presents que mai.

Des de la nostra plataforma farem arribar a totes les autores que ens ho demaneu xapes de ‘Cap dona en l’oblit’ per tal les pugeu portar durant la diada així com alhora us demanem que en les vostres entrevistes i xerrades del dia parleu d’elles i no les oblideu.

La campanya ‘Cap dona en l’oblit’ està organitzada des de Dones per la República i cada dia 23 de cada mes organitza actes per tal donar veu a les preses polítiques, les exiliades i represaliades.

 

MES12. 23MOmplimElBorn: 1 any de presó de MHP Carme Forcadell

Dissabte 23 de març, des de les 12h us esperem a l’ Esplanada davant El Born Centre Cultural, Barcelona.
Acte de reconeixement i suport a les represaliades polítiques, el dia en que  farà 1 any de presó la MHP Carme Forcadell. Presentat per Txe Arana, amb parlaments, vídeos de suport des de l’exili i actuacions de Clara Ayats, Eulàlia Bargalló i Ovidi4. Al final de l’acte ens solidaritzarem amb al jovent represaliat d’Altsasu.

1 any de Cap Dona en l’Oblit: Manifest que llegirà Carme Sansa

 

MES11. 23 de febrer Totes a Torroella! Cap Dona en l’Oblit. 1 ANY DE PRESÓ DE DOLORS BASSA

Dimarts 19 de febrer la Consellera Dolors Bassa portarà 365 nits a presó! Una vergonya. 1 any empresonada, sense haver comès cap delicte. Dimecres, ella i la consellera Meritxell Borràs declararan davant el tribunal suprem. La Presidenta Carme Forcadell serà l’última en declarar.

Continuem reivindicant-les més que mai, en ple judici i en mig d’una repressió brutal per part de l’Estat Espanyol. Totes 3 tenen ganes d’explicar-se. Porten molts mesos silenciades i ara les tronem a veure.

Dissabte 23 de febrer farà 11 mesos que vam iniciar la campanya Cap Dona en l’Oblit! Aquest mes, anem a Torroella de Montgrí, acte central de la campanya, perquè també hem de visibilitzar l’immensa injustícia que té la seva màxima expressió en la presó preventiva: 1 any de Dolors Bassa tancada, silenciada, separada de la seva família i amistats.

L’acte Cap Dona en l’Oblit serà a la Plaça de la Vila de Torroella, a les 17h quan arribi la cercavila de gegantes i capgrossos. Sortida Plaça del Lledoner a les 16:30h.

Us hi esperem!

Ens jutgen a totes!

MES10. 10 mesos d’injustícia. 10 mesos de Cap Dona en l’Oblit

Benvolgudes, un 23 mes i seguim en campanya perquè tenim preses polítiques, exiliades i encausades.  Portem ja 10 mesos! No hi ha dret i tot plegat és una vergonya. No les deixem soles i avui tenim 3 actes per reivindicar-les a totes: Plaça del Rei (Barcelona), Mas d’Enric (El Catllar) i Puig de Les Basses (Figueres).  Aquest és el comunicat dels 10 mesos d’injustícia que hem fet a Dones x la República, la Plataforma des de la que treballem amb dones d’altres col·lectius per visibilitzar a totes les dones represaliades. Seguim…fins que totes siguin lliures!

AVUI 23 DE GENER VOLEM FER UN RECONEIXEMENT EXPLÍCIT A

Dolors Bassa i Coll, Ramona Barrufet Santacana, Meritxell Borràs Solé, Mireia Boya Busquet, Tamara Carrasco Garcia, Carme Forcadell Lluís, Anna Gabriel Sabaté, Clara Ponsatí Obiols, Marta Rovira Vergés, Meritxell Serret Aleu, Anna Simó Castelló, Tània Verge Mestre i Marta Alsina Conesa (sindicatura pel referèndum).

Natàlia Garriga Ibáñez, Marta Garsaball Pujol, Teresa Laplana Cocera, Núria Llorach Boladeras, Neus Lloveras Massana, Mercedes Martínez Martos, Rosa M. Rodríguez Curto, Rosa Vidal Planella, Montserrat Vidal Roca.

Les alcaldesses imputades i totes aquelles dones que veuen vulnerats els seus drets.

Totes elles represaliades polítiques de l’Estat Espanyol. Cap d’elles hauria d’afrontar causes penals, ni estar a la presó preventivament, ni confinades, ni exiliades, ni expedientades….

Nosaltres som Dones x la República. Cada 23 de mes fem accions per visibilitzar totes les dones represaliades, reivindicar-les com a protagonistes del procés polític per la llibertat del país, i en la defensa dels drets i llibertats fonamentals de tothom.  Ho fem amb la Campanya Cap Dona en l’Oblit. Avui, fa 10 mesos que vam començar, tot just en xoc pels empresonaments del 23 de març de 2018: amb la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, en Josep Rull, en Jordi Turull i en Raül Romeva…i la sortida a l’exili de la Marta Rovira.

La campanya és l’excusa. L’excusa per parlar d’elles i evitar que quedin silenciades pels mitjans de comunicació i per evitar que caiguin dels cartells de la infinitat d’actes que es fan arreu del país i per evitar també que quedin invisibilitzades dins el masculí genèric. No les coneixem a totes i també respectem l’anonimat quan és volgut.

Al llarg d’aquests 10 mesos hem recuperat la genealogia de dones represaliades al llarg de la història, perquè venim d’una llarga tradició de lluita per la defensa dels drets i llibertats (de les dones però també de tothom). Hem dedicat el manifest Cap Dona en l’Oblit a les més de 5.000 dones que van patir consells de guerra del franquisme, a les que no poden ser-hi perquè han estat assassinades pel fet de ser dones, a les encausades per haver participat en accions de protesta el 8M, i a les doblement penalitzades per la justícia patriarcal, que si sobreviuen són castigades per haver estat violades, mentre els seus violadors segueixen en llibertat malgrat ser reincidents (enèsima evidència d’aquest estatcmasclista).

Sabem molt bé que els drets no s’acaben de tenir garantits mai, és una disfunció, una anomalia democràtica que volem resoldre per la República catalana. I si la volem, no queda altra que treballar per fer-la realitat el més aviat possible.

Estem pocs dies abans dels trasllats a Madrid per l’inici del judici polític, de la vergonya, que s’hauria de cancel·lar. La Dolors i la Carme han estat quasi 7 mesos empresonades aquí, a casa, i no hem aconseguit obrir les portes de la república i per tant, les de les presons tampoc.  Les jutjaran uns tribunals espanyols polititzats. Les diferències polítiques no et poden portar a la presó en un país democràtic. Que un estat vulgui guanyar amb les reixes i la por el que és incapaç de guanyar en debats parlamentaris ni a les urnes diu molt poc a favor d’aquest estat i de les seves forces polítiques.

Les que ens apleguem al voltant de la Campanya Cap Dona en l’Oblit continuem tossudament mobilitzades, sense por, dempeus per exercir els nostres drets, des de la denúncia, la dissidència social i política, la desobediència civil noviolenta.

Animem a totes i cadascuna a sumar-s’hi, des d’on pugui, fent un front comú contra la repressió que precaritza les nostres vides a cops de retallades dels serveis públics i dels drets fonamentals, tot per endarrerir al màxim el col·lapse d’un sistema depredador, masclista, patriarcal i global. I seguirem en campanya fins que totes estiguin lliures…

Des d’aquí volem fer arribar tot el nostre suport a elles i les seves famílies i agrair a tothom que ha participat en el centenar llarg d’actes Cap Dona en l’Oblit d’aquests 10 mesos.

A totes les dones que sortim als carrers, sense por. Tenim dret a fer vaga, a manifestar-nos, a concentrar-nos, a reunir-nos, a expressar el nostre rebuig davant la vulneració de drets i llibertats i totes les violències que patim…exercim-los!

 

Dones x la república: ANC Dones. Associació Afectats 1 d’octubre, CDR Acció Empordà-Vallespir.  CDR Alt Empordà-Vallespir. Comissió de la Dignitat. Dones No Estàndars. Feministes per la Independència. La Intersindical-CSC. Òmnium Cultural. Súmate. USTEC. CUP, Demòcrates de Catalunya, ERC, JxCat, PDeCat, Poble Lliure.

Us convidem el pròxim 23 de febrer a la Rambla de Figueres (12 mesos de presó de Dolors Bassa) i el pròxim 23 de març al passeig Lluís Companys, bcn, davant el TSJC, (12 mesos de presó de Carme Forcadell) per reivindicar-les a totes, exigir la cancel·lació de totes les causes i seguir acusant el Regne d’Espanya de ser un estat de no dret, demofòbic i profundament patriarcal.

No callarem.  Volem viure en llibertat, sense violències.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

Cap Dona en l’Oblit!

#LlibertatPresesPolítiques exiliades i encausades 

#MaiSoles    #freetothom

Agrair a la gent que s’apropa a Mas d’Enric i Puig de les Basses per no deixar-les soles, avui a les 20h també. I a la gent que cada setmana omple places de dignitat, fermesa i esperança, com aquesta plaça del Rei, que avui ens heu acollit!. Gràcies i seguim….

MES9. 23DESEMBRE 9 mesos d’injustícia. Us volem lliures ARA

Diumenge 23 de desembre, com cada dia 23, des del 23 de març, ens trobarem per denunciar i rebutjar plegades la injustícia de la presó preventiva de la Presidenta del Parlament Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa i reconèixer el seu protagonisme polític, dignitat i fermesa en la defensa dels drets i llibertats d’aquest país. Potser el 23 de gener ja no les tindrem aquí.

Els actes polítics seran a les 12h del migdia a Puig de Les Basses i a Mas d’Enric.

A Puig de Les Basses on tenen tancada a la Consellera Dolors Bassa:

Acte reivindicatiu de la campanya Cap Dona en l’Oblit pels 9 mesos de presó preventiva de la Consellera Dolors Bassa i la Presidenta del Parlament Carme Forcadell. A les 12h del migdia acte polític amb parlaments d’ Empar Moliner, Mireia Boya, Neus Matamala i el Jovent de La Forja, i l’actuació de DiàDona, Associació de dones percusionistes i acordionistes del Pirineu.

A més a més, la comissió de Puig de Les Basses organitza LA VOLTA CAP DONA EN L’OBLIT. Punt de trobada de tothom que vulgui córrer, a les 10h. Inici de la cursa a les 10:30h.  Al llarg del matí, Taller de Nadales: porta llana groga i estris per teixir.

A Mas d’Enric on tenen tancada a la Presidenta del Parlament Carme Forcadell:

Acte reivindicatiu de la campanya Cap Dona en l’Oblit pels 9 mesos de presó preventiva de la Consellera Dolors Bassa i la Presidenta del Parlament Carme Forcadell. A les 12h del migdia acte polític amb parlaments d’ Elisenda Paluzie, Jaume-Alonso Cuevillas i les representants polítiques Laia Estrada, Montserrat Flores, Rosita Pertegaz i Teresa Pallarés. També participaran el col·lectiu “Teixint per la Llibertat” de Vilamajor, i els Cantaires del Camp de Tarragona.

A més a més, la comissió de Mas d’Enric organitza LA VOLTA CAP DONA EN L’OBLIT. Punt de trobada de tothom que vulgui córrer, a les 10h. Inici de la cursa a les 10:30h.

No podem normalitzar aquesta vergonya!

Us hi esperem

MES8. divendres 23 de novembre: 8 mesos d’injustícia. 8 mesos tancades!

Dediquem els actes del 8 mesos de campanya Cap Dona en l’Oblit a totes les dones i criatures que no hi són perquè han estat assassinades aquest sagnant 2018 ( 25 feminicidis als PPC (20 dones,  4 criatures i 1 home per defensar la seva neta)). Prou feminicidis. Ens volem vives i lliures. font La Directa

Avui 23 de novembre fa 8 mesos que la Presidenta del Parlament Carme Forcadell, la Consellera Dolors Bassa i els consellers Jordi Turull, Raūl Romeva i Josep Rull entraven per segona vegada a la presó. 8 mesos de presó preventiva injustificable. Tothom sap que és un sense sentit. Una constant vulneració de drets i llibertats de les preses, les exiliades i tot el poble. Ho sabem nosaltres, a Madrid i a Estrasburg. Perquè continuen empresonades amb delictes inventats? La Carme està a la presó per haver permès debats polítics al Parlament i per haver estat presidenta de l’ANC molts anys enrere dels fets del Referèndum de l’1-O 2017. La Dolors i la resta d’empresonats polítics per la incapacitat d’afrontar la realitat dels pobles que configuren el regne d’Espanya, territoris conquerits, territoris sotmesos. Diumenge serà 25N, des d’aquí ens sumem a la reivindicació feminista “Juntes soscavem l’ordre patriarcal!”. Sabem que els nostres cossos són el primer territori que aquest sistema patriarcat vol sotmès..la Carme i la Dolors saben que les violències masclistes ens toquen a totes, estan per tot arreu, físiques, psicològiques, verbals, subtils o sagnants, a casa, a l’escola, a la feina, pels carrers i també a les institucions, als pilars de l’estat. Aquest 25N elles també estaran presents! (A Mas d’Enric, la Carme ha organitzat una xerrada!).

DONES LLIURES EN TERRITORIS LLIURES! – manifest pdf

 

MES6. 23 de setembre: 6 MESOS D’INJUSTÍCIA

Diumenge farà 6 mesos que la Presidenta del  Parlament  Carme Forcadell i la Consellera Dolors Bassa van ser empresonades per 2a vegada pel Regne d’Espanya. Són ostatges polítiques, igual que els companys empresonats, en un intent de frenar el procés d’ independència que vam guanyar l’1 d’octubre. Una presó preventiva amb delictes, inventats, fins i tot el TC espanyol ha dit que el debat que va permetre la Presidenta del Parlament el  6 i 7 de setembre era legal, no hi ha rebel·lió. I amb els comptes intervinguts, no hi ha tampoc malversació. Continuen tancades. Una presó que no resta dies per la sortida…quan haurien d’estar lliures, a casa seva, amb les seves famílies.

Des del 4 de juliol estan empresonades a Catalunya. No les deixem soles a Mas d’Enric i a Puig de Les Basses. Venim d’una diada espectacular en la que hem reclamat la llibertat de les preses, exiliades i encausades i hem reivindicat la República…. Quants mesos han de passar encara fins a treure la Carme i la Dolors de la presó?

Fins diumenge hi ha organitzat diferents actes per denunciar la contínua repressió que pateixen les preses, exiliades i encausades polítiques. D’aquí uns mesos arribaran els judicis polítics que no portaran res de bó. Les volem a totes lliures i a casa ara.

 

17 de setembre a Cornellà

photo_2018-09-17_11-26-15

18 de setembre a Puig de Les Basses: Sopar de carmanyola amb la Dolors (cada dimarts…de moment)

photo_2018-08-07_11-28-14

19 de setembre a la Universitat autònoma de Barcelona

photo_2018-09-17_12-44-26

22 de setembre a Viladecans

capdonaenloblit_viladecans-SETEMBRE2-aclo3

 

23 de setembre a les presons Puig de les Basses ( 10:3’h-18h) i Mas d’Enric (18h)

photo_2018-09-17_11-26-05 photo_2018-09-17_11-28-53

#llibertatpresespolítiques  #maisoles  #capdonaenloblit

 
 

3 d’abril Cap Dona en l’Oblit

Acabem un març horrorós amb l’empresonament de la presidenta Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i l’exili de Marta Rovira…i la detenció del president Carles Puigdemont!

Cada dilluns es repreteixen les concentracions per exigir la llibertat de tot govern empresonat o exiliat i aturar la violència institucional que el Regne d’Espanya practica donada la seva incapacitat d’afrontar un conflicte polític.

La majoria de pancartes reclamen la llibertat dels presos polítics i volem visibilitzar explícitament l’existència de preses i exiliades polítiques i no normalitzar l’habitual oblit de les represaliades (presoneres, exiliades, encausades, detingudes, identificades, colpejades, perseguides…). Per fer-ho, ens trobarem dimarts 3 d’abril a Gràcia, a l’acte reivindicatiu a les nostres preses, exiliades, encausades, etc,  per a totes.

En el transcurs de l’acte, l’actriu CARME SANSA llegirà el manifest col·lectiu CAP DONA EN L’OBLIT.

Dimarts 3 d’abril. Plaça de la Vila de Gràcia, Barcelona. 20:30h

Omplir la plaça entre tots i totes!

29/09 Acte públic Pren Partit, Montgat

Divendres 29 de setembre, acte a la Biblioteca Tirant Lo Blanc, de Montgat, a les 19h acte polític amb Núria Alcaraz (Dones pel Sí), Quim Arrufat (Secretariat Nacional CUP) i Xevi Safont-Tria (CUP Mataró).

Mambo i pica pica.

Organitza:  CUP

28/09 Participació ciutadana: El procés constituent, Barcelona

Dijous 28 de setembre, a les 9 del vespre al Bar del CAT de Gràcia:

Sopar tertúlia amb Teresa Forcades, Albano Dante Fachin, David Companyon i Tània Verge. Moderadora: Laia Altarriba

Aforament limitat!

Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius. Plaça Anna Frank s/n. Gràcia. Barcelona

Organitza: Taula Entitats de Gràcia en suport d’Allò de l’1oct

27/09 Construir una nova república, Manresa

A la Pl. Sant Domènec, a les 19h

Organitzar: ERC

27/09 Allò 1oct, República Sí, El Prat

Acte Esquerres per la Independència El Prat del Llobregat, 19:30h al Centre Cívic (Jardins de la Pau s/n)

Organitza: ExI

 

27/09, Autodeterminació. La clau per canviar-ho tot, Lesseps, Barcelona

Dimecres 27 de setembre, 19:30h a l’Amfiteatre de la Plaça Lesseps

Organitza: Grup d’Acció per l’Autodeterminació de Gràcia

27/09 Legitimitat, Feminisme i Alló que farem 1-oct, Barcelona

Acte a Ca la Dona, 19h c/Ripoll 25 de Barcelona

Organitza: FxI

26/09 Parlem de la República?, Gràcia, Barcelona

Dimarts 26 de setembre, acte Dones pel Sí a Barcelona ¨Parlem de la República?”, a les 19h al Cetre Artesà Tradicionàrius, de la Vila de Gràcia.

Presentarà i moderarà el debat Tània Verge i intervindran:  Núria Balada, Mireia Boya, Paula Castellví, Mar Forcada, Judit Pellicer, Ester Rocabayera, Eulàlia Solé, Júlia Vernet, Mónica Pujadas i una companya d’Arran Gràcia.

Cloenda amb l’actuació musical de ROBA ESTESA!

Us hi esperem!

#HolaRepública  #donespelsí #repúblicafeminista

 

26/09 i desprès QUÈ?, Esplugues

Com ha de ser la nova república catalana….debats a l’ateneu, a les 20h

26/09 Cobrarem les pensions? Què passarà amb la sanitat? …i els serveis socials?, Mollerussa

Dimarts 26 de setembre, amb la Carme Andrade, estarem a Mollerussa a la xerrada informativa de lassociació de Dones del Pla d’Urgell L’Albada

20:30h al Centre Cultural

Organitza: AT Mollerussa

26/09 Ens beneficiarà una República Catalana?, Horta, Bcn

Plaça Elvissa 

Ponents:

 • Chema Clavero, Sectorial de Jubilats
 • Glòria Diez, sectorial de jubilats
 • Amor del Alamo, sectorial de dones, Dones pel Sí

Organitza: AT Horta Guinardó

24/09, Taula Rodona sobre el Referèndum, La Canonja

Diumenge, 8 del vespre a La Canonja!

Dones pel Sí amb la Carme Andrade

24/09 Dones pel Sí volem el Sí a la República, Riudecanyes

Diumenge 24, a 12:30h a la plaça de la vila de Riudecanyes!

23/09 Vens? Empaperem Gràcia

El dia 20 de setembre vam haver de suspendre l’empaperada….ens sumem a la convocatòria de Gràcia per la Independència: 23 de setembre a les 18h a la plaça de la revolució.

Portem cola empaperar i els cartells: Les dones votarem per ser lliures +  Dones! Votem per ser lliures. 

Porta pinzell o celo! Anirem també a empaperar places i carrers amb noms de dones. VINE!

23/09 Acte polític Viure vol dir prendre partit, Artés i Navarcles

Dissabte 23 de setembre, dos actes, al matí amb Vermut a Navarcles, i a la tarda amb cafè i tertúlia a Artés

Dones pel Sí amb la Núria Alcaraz

Organitza: CUP

23/09 Dones i República, Ripoll

Dissabte 23 de setembre, Taula Rodona Dones i República, amb Meius Ferrés, Cristina Sánchez i Isabel-Clara Simó.

Presenta l’acte Arantxa Ureta. Cloenda amb l’actuació musical de Núria Agulló acompanyada a la guiterra per Iván Lleó.

Organitza: ANC Dones, Dones pel Sí, ANC Ripollés

23/09 Acte Campanya pel Sí, Taradell

Activitats durant tot el dia!

Matí a la plaça de l’esglèsia….des de les 11h Xerrades i Debats

22/09 La Democràcia amb ulls de dona, Cambrils

Divendres 22 conferència La democràcia amb ulls de dona, Centre les Basses de Cambrils, amb Maravillas Martínez i Antònia Vives

Organitza: ANC Cambrils

22/09 La República que volem, Martorell

Divendres 22 de setembre Acte de la campanya unitària Dones pel Sí a Martorell: Dones per la República, a les 18:30h Plaça de les Cultures

Organitza: Campanya unitària Martorell i Dones pe Sí

22/09 1/0 Referèndum és Democràcia, Pla de Santa Maria

Divendres a les 18h, al local del Col.lectiu de Dones “El camí Democràtic”

Amb:

Assumpció Castellví

Ana Drets

Organitza: Dones ANC, AS Jubilats I Pla de Santa Maria per la Independència

21/09 Què hi guanyo en una Catalunya Independent?, El Masnou

A 2/4 de vuit del vespre a Can Malet, amb Maria Morón i Àngels Pujol. Dones per Sí

Organitza: ANC El Masnou i Dones ANC

21/09 Referèndum, República, Sant Feliu de Llobregat

Acte central, 19:30h Plaça de la Vila. de Sant Feliu de Llobregat

Amb:

Toni Comín (ERC)

Àmor del Álamo (Dones pel Sí)

Benet Salellas (CUP)

David Companyon (ICV-EUIA)

Joan Giner (Podem CAT)

Lluís Lacll (JxSí)

Eni Novell (ex-regidora ICV-EUiA)

Presenta: Judit Espert

Organitza: Esquerres per la Independència

 

21/09 Dona i República, La Bisbal de l’Empordà

Al teatre el mundial de La Bisbal de l’Empordà,  acte Dones pel Sí amb Meius Ferrés, Cristina Sánchez, Elisenda Paluzie i Assumpció Castellví. 

Organitza: ANC Dones i Dones pel Sí

21/09 Una perspectiva femenina de la nova república, Argentona

Una perspectiva femenina de la nova república. Dones pel Sí

Ponents:
A càrrec: Anna Drets, advocada i activista. Equip coordinador Sectorial Dones ANC
Eugènia Fernández, tècnica en polítiques d’Igualtat Mestra. ERC

 

19h, Al Saló de Pedra de l’Ajuntament d’Argentona

Organitza: AT Argentona ANC i ANC Dones

20/09 Les pensions i la Nova economia a la República Catalana, Vilanova i la Geltrú

Dimecres 20 de setembre us esperem a l’acte: Les pensions i la Nova economia a la República Catalana

18:30h al Centre Cívic Mar de Vilanova i la Geltrú

Organitza: ANC Dones, Dones pel Sí

20/09 Les dones de Sant Quirze ho volem saber tot sobre el referèndum

Xerrada amb Carme Porta, periodista, activista feminista i membre del grup promotor Renda Bàsica. 

Can Feliu, Sant Quirze del Vallés

Direcció:  
Carrer Eduard Toldrà, s/n
Sant Quirze del Vallès

Organitza: Sant Quirze del Vallés pel Sí

19/09 Ens beneficiarà una República Catalana?, Plaça Pastrana, Carmel, Barcelona

a les 19h a la Plaça Pastrana, el Carmel, Barcelona

Ponents:

 • Chema Clavero, sectorial de jubilats
 • Glòria Diez, sectorial de jubilats
 • Arantxa Ureta, sectorial de dones Dones pel Sí

Organitza

 • AT Horta Guinardó ANC

18/09 República: referèndum és democràcia, Sants, Barcelona

Acte central d’Esquerres per la Independència a Sants, a les 19h, presentat per Bel Olid i la participació de Gabriel Rufián, Mireia Boya, Joan Giner, Guillem Fuster, Dolors Sabater, Teresa Forcades, Antonio Baños, David Companyon, Núria Alcaraz i Eulàlia Subirà.

Organitza: Esquerres per la Independència

16/09 Construir una nova República, Plaça de la Mercè, Barcelona

Dissabte 16 de setembre, des de les 11h a la Plaça de la Mercè rumba i jocs infantils…a les 12h acte amb Ester Capella, Valèria Aznar, Mercè Maduell

Organitza: ERC

16/09 Construir una nova república, arreu territori

Marató d’actes ERC Dones arreu del territori

16/09 La mujer en la República catalana, Sant Boi de Llobregat

Dissabte 16 de setembre, acte a Sant Boi del Llobregat  La mujer en la república catalana, 11:30h !

Organitza: Súmate 

15/09 Acte central Dones pel Sí!, L’Hospitalet

Presentació Dones pel Sí! a l’Hospitalet al Casino del Centre de l’Hospitalet, a les 19h

Acte presentat per Carme Sansa que comptarà amb les intervencions de dones de diferents entitats i partits sobiranistes:

Assumpció Castellví, Dolors Feliu, Mercè Jou, Mireia Mata, Isona Passola, Ester Rocabayera, Shirka Sinche, Eulàlia Solé, Mari Pau Trayner i Vilanova, i, Júlia Vernet. I l’actuació musical de Sílvia Comes.

Organitza: Dones pel Sí i l’AT Hospitalet

14/09 Les dones pel SÍ, Sants (Barcelona)

Divendres 14 de setembre, a les 19 hores, tindrem l’ocasió d’escoltar, i participar, el debat sobre el paper de les dones en la cojuntura político-social que es produirà a la República Catalana.
El debat anirà a càrrec de:
* Ana Alcocer (Súmate); parlarà de dones i lluites compartides
* Núria Casals (Feministes per la independència); parlarà de dones i activisme.
* Roser Ros (Dones No Estàndards); parlarà de dones joves i treball a fer des de les asssociacions.

La presentació anirà a càrrec d’Arantxa Ureta de la sectorial de Dones per la independència.

L’acte es durà a terme a la plaça Ramon Torres Casanova (al costat de la font nova).i si plou…a la ala dactes cotxeres de Sants.
Organitza: Sectorial de Dones de l’ANC. Dones pel Sí, AT Sants-Montjuïc

11/09 Dones pel Sí a la Diada dels Colors, Tram 106

Aquest 11 de setembre omplirem Passeig de Gràcia! Dones pel Sí, estarem presents a la paradeta de la sectorial Dones de l’ANC. Ens localitzaràs al TRAM 106, Provença, mar – hospitalet. Tram corresponent a la territorial Gràcia per la Independència.

Estrenarem fulletons, passa a recollir-ne i escampa que les dones volem la república catalana!

10/09 En Clau Referèndum: La independència és La Clau, Sant Celoni

En Clau Referèndum: la independència és La Clau, acte amb la participació de Joaquim Fradera (exprofessor IES Baix Montseny), Àngels Pujol (professora, Dones pel Sí i Feministes per la independència), Poesia d’Andrea Peña (CUP Sant Celoni) i Música amb Lower Diagonal.

a Biblioteca de Sant Celoni l’Escorxador, Passeig de la Rectoria Vella, 10, 08470 SANT CELONI

Organitza:  Assemblea de Joves Sant Celoni , La Clau i CUP Sant Celoni

09/09 Alcover pel Sí, Alcover

Aquest dissabte, 9 de setembre, a les 7 de la tarda l’Església Vella d’Alcover acollirà una taula rodona organitzada per ‘Alcover pel Sí’ en la que les diferents forces polítiques sobiranistes donaran la seva visió sobre perquè s’ha de votar Sí al Referèndum del proper 1 d’Octubre. En el decurs de l’acte,  també hi haurà torn de preguntes del públic.

Participen a la Taula rodona: Laia Estrada, regidora CUP de Tarragona; Arnau Padró, membre de l’executiva nacional de SI; Laura Castel, senadora ERC; Montserrat Vilella, diputada de Junts pel Sí per PDeCAT; Carles Prats, diputat de Junts pel Si per Demòcrates; i Irene Martín, membre de la sectorial de Juristes de l’ANC. El debat serà moderat per la periodista Núria Cartañà.

Organitza: AT Alcover

09/09 Vermut – tertúlia Volem Milorar?, El Vendrell

Dissabte 9 de setembre, vermut tertúlia a la Rambla del Vendrell, amb Antònia Vives, Ricard Ibàñez i Josep Maria Vàzquez

Organitza: ANC El Vendrell per la Independència

09/09 Festa pel Sí!, Palau-Solità i Plegamans

Festa pel Sí a la Plaça Dr. Robert de Palau-solità i Plegamans, entre els carrers Barcelona i Sant Miquel i Folch i Torres, amb carpes temàtiques i actuacions, des de les 6 de la tarda.

Amb carpes sobre:

 • La dona a la República catalana amb ANC DonesDones pel Sí i ANJI
 • Procés Constituent
 • Economia i Drets Socials

amb tallers per infants i actuacions de Quim Vila i Candombe Bantu

 • Organitza: Taula Pel Sí!

 

 

09/09 Dones, cultura i República, Anglesola

Xerrada  Dones, cultura i República, a 2/4 de vuit del vespre, carrer Major, davant la Caixa

a càrrec de:

 • Isabel-Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017
 • Amor del Álamo, membre de Dones per a la Independència

Organitza: AT Anglesola i Dones per la independència, AS Dones ANC

08/09 El futur de les pensions i Dones pel Sí, Priorat

Divendres 8 de setembre 2 Xerrades informatives sobre el “Futur de les Pensions” i “Dones pel Sí”, al Priorat amb Assumpció Castellví i Joan Buscà

18:30h a Cornudella de Montsant

20:30h a Falset

Organitza: PDeCAT

07/09, Les dones pel Sí i el dret a la Independència, a Almenar

Dijous 7 de setembre us esperem a la Sala Polivalent d’Almenar, 19h. Xerrada amb Anna Drets López, advocada de la Sectorial Dones de l’ANC: Les dones pel Sí i el dret a la Independència.

La resposta és Sí. Dones pel Sí. web del si. #siésfutur #donespelsi

Carrer Espadós, 25126 Almenar, Lleida

 

Organitza: AT Almenar, @ANCDones. Campanya Dones pel Sí @donespelsi

04/09 Per la República de la igualtat i la llibertat, a Reus

La sectorial de dones de l’ANC – Reus per la independència organitza aquest dilluns 4 de setembre a 2 quarts de 8 del vespre (19.30h) a la plaça de la Farinera un recital amb la cantautora i compositora de les Terres de l’Ebre, Montse Castellà.

Aquest és un acte lúdic i alhora reivindicatiu organitzat pel grup de dones de l’ANC de Reus, adreçat a tothom.

Amb aquest acte la sectorial de Dones per la Independència pretén reivindicar un feminisme inclusiu i alliberador i sobretot fer arribar el missatge que amb la nova República les dones no podem deixar escapar l’ocasió de participaren el nou projecte en peu d’igualtat.

Sense la presència activa de les dones no hi haurà nou país.

Dones pel Sí  #donespelsí

Organitza:  Sectorial de dones de l’ANC – Reus per la independència.

Google Maps Plaça de la Farinera

 

02/09 Acte a favor del Sí, Sant Adrià del Besòs

Acte a favor de Sí, a les 19h Plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs

19.00 h – Inici de l’acte

19.15 h – Presentació

19.20 h – Cantada d’havaneres a càrrec del grup Barca de Mitjana

19.40 h – Intervencions de les convidades i convidat

20.05 h – Havaneres i rom cremat amb coca

22.00 h – Final i cloenda de l’acte

Intervidràn:

 • Natàlia Esteve, ANC
 • Gabriela Serra, CUP
 • Ester Capella, ERC
 • Miriam Nogueras, PDeCAT
 • Alfons Palacion, MÉS
 • Marga Cerdán, SÚMATE

Organitza: ANC Sant Adrià 

02/09 Creixell diu Sí!

Us convidem a la festa del Si aquest 2 de setembre, des de les 18h a la Plaça del Mirador de Creixell:

18 h Animació infantil ( inflables, jocs, globus, pilotes…)
19:30 h Tertúlia a la fresca amb: Assumpció Castellví Auví (ANC), Montserrat Vilella Cuadrada
(PDeCAT), Jordi Salvador i Duch (ERC) i Jordi Martí Font(CUP).
20:30 h Botifarrada Popular (gratuïta).
21:30 h Actuació en directe.

No hi podeu faltar!!! Us esperem a totes i tots!!!

#ElCanviEtsTu perquè #SiEsFutur

Organitza: ANC Creixell, PDCAT Creixell, ERC Creixell, CUP Creixell

23/08/2017