Manifest

Aquest manifest té moltes mares de diferents espais de dones. Manifest inicial per l’acte reivindicatiu del 3 d’abril Cap Dona en l’Oblit.  Si l’utilitzem al llarg de la campanya cal actualitzar la referència dels mesos i dies de presó i exili, així com la llista d’encausades (les dones que no han estat encausades per ser “polítiques” cal assegurar  que volen ser anomenades).

Manifest CAP DONA EN L’OBLIT (PDF)

Avui denunciem que ja fa —- mesos que la Carme Forcadell i la Dolors Bassa són preses polítiques a la presó d’Alcalá Meco, sense judici, en presó preventiva injusta i injustificable, havent lliurat fiances escandaloses prèviament. —— mesos de vulneració dels seus drets polítics i civils, —– mesos separades de les seves famílies, amb tot el que això comporta.

Avui, dones d’arreu de Catalunya ens apleguem per denunciar la violència institucional que practica el Regne d’Espanya a través de la repressió policial, l’abús de l’anomenat estat de dret i la judicialització de la política. Una  violència que, des de sempre a Catalunya, ha estat marcada per la mirada heteropatriarcal que s’acarnissa amb les dones i tothom que és diferent o és als marges de la societat. Estem revivint esfereïdes uns fets violents que ens recorden al passat immediat més trist d’aquest Estat.

En aquests moments és més important que mai recordar les dones que ens han precedit i que ens han obert camí en les diferents lluites, defensant sempre la llibertat. Les dones polítiques republicanes que van viure l’exili, suportant la manca de reconeixement a la seva tasca. Les dones dissidents de la dictadura que patiren vexacions, tortura i execucions i que són enterrades encara en fosses que  el Regne d’Espanya no permet exhumar. Les nostres àvies que van veure com el món de la República que els oferia un futur ple de possibilitats s’esfumava i es substituïa per un món domèstic fosc de reclusió i subsistència. Les companyes i amigues que per desobeir lleis injustes de la transició ençà han estat perseguides, empresonades i torturades en el nostre passat més recent.

Gràcies a totes elles, al seu compromís i valentia som avui aquí per denunciar que la repressió exercida actualment contra el poble de Catalunya per part d’aquest estat autoritari i antidemocràtic, que nega la diferència i que atia l’odi i la violència vers la ciutadania està també impregnada de violència masclista. Un estat on la policia és capaç de pegar amb porres de cintura cap amunt o disparar bales de goma. Un estat que obliga a representants polítiques a marxar a l’exili per poder seguir pensar lliurement, i per continuar fent de mare, en el cas d’una d’elles. Un estat que empresona la nostra recent Presidenta del Parlament i les membres del Govern legítim de Catalunya, simplement per haver facilitat que el poble de Catalunya pogués decidir el seu futur polític a les urnes.

Avui, exigim el reconeixement per a les preses polítiques, exiliades i encausades. A totes vosaltres, Carme Forcadell i Lluís, Dolors Bassa i Coll, Meritxell Serret i Aleu, Clara Ponsatí i Obiols, Anna Gabriel i Sabaté, Marta Rovira i Vergés, Tamara Carrasco i Garcia, Ramona Barrufet i Santacana, Anna Simó i Castelló, Meritxell Borràs i Solé, Mireia Boya i Busquet, us diem que us tenim presents. Us diem ben fort i clar que no esteu soles i que mai sereu invisibilitzades. Recentment, s’ha parlat molt de la memòria històrica pel tancament de la model. Tanmateix, quasi cap mitjà s’ha fet ressò mai de les represaliades pel franquisme a les presons de dones de La Trinitat i de Les Corts. No permetrem que es repeteixi l’oblit de les dones. Ens conjurem per mantenir la memòria d’aquelles que van patir i que pateixen la violència d’un estat reaccionari, nacionalista i centralista i el caràcter masclista d’aquesta violència. Cap dona restarà en l’oblit i cap revolució quedarà en segon terme.

Recordem l’esperit de la vaga feminista d’aquest 8 de març, sabem que juntes som més fortes i que la República serà feminista o no serà.

Des de la sororitat, tossudament alçades contra la repressió, resistirem pacíficament i sense por. Trencarem el silenci tants cops com faci falta i no us oblidarem mai, fins que sigueu lliures i a casa. La vostra llibertat és la llibertat de totes.

Llibertat preses polítiques, exiliades i encausades!

 

PDF AMB NOTES DE LES PRESES, EXILIADES I ENCAUSADES

01/04/2018